x

OLEDB missing in Report Manager

When I design a report in BIDS, querying an Access db, I get data in preview mode and everything looks fine. When I publish the report to Report Manager and try to load it I get an error: "An attempt has been made to use a data extension 'OLEDB' that is not registered for this report server." I am using SQL Server 2005 and I used to be able to see Access data in the RepMan. Since our hardware guy rebuilt the server I seem to have lost this ability. Can someone please tell me what configuration edit(s) I need to make to fix this problem? Thanks for any help you can give me.

more ▼

asked Oct 14, 2010 at 09:35 AM in Default

avatar image

ahperez
11 1 1 1

(comments are locked)
10|1200 characters needed characters left

1 answer: sort voted first

This could be as simple as missing Microsoft Jet 4.0 OLE DB Provider on the box after rebuild. You can check the registry:

HKCR\\CLSID\\dee35070-506b-11cf-b1aa-00aa00b8de95\\OLE DB Provider

If your server is rebuit as 64 bit then unfortunately there are no 64-bit OLEDB drivers and 32-bit one is not going to be registered on the box. If you can change your app to target 32-bit then you might be able to install, register and use Jet. Otherwise, you might want to consider not using Access as a backend.

Oleg

more ▼

answered Oct 15, 2010 at 09:57 AM

avatar image

Oleg
18.9k 3 7 28

(comments are locked)
10|1200 characters needed characters left
Your answer
toggle preview:

Up to 2 attachments (including images) can be used with a maximum of 524.3 kB each and 1.0 MB total.

Follow this question

By Email:

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

By RSS:

Answers

Answers and Comments

SQL Server Central

Need long-form SQL discussion? SQLserverCentral.com is the place.

Topics:

x2030
x698
x102
x55
x39

asked: Oct 14, 2010 at 09:35 AM

Seen: 1982 times

Last Updated: Oct 14, 2010 at 10:18 AM

Copyright 2017 Redgate Software. Privacy Policy